Bu dünyadan bir Asiye geçti.
Asiye…haziran ayında hayatımıza girmişti. Şöyle duyurmuştum:
“bugün günlerden yürek kıymığı ASİYE…
yine bir köy ihbarı, yine direnen bir can. onlar direndikçe biz insanlığımızdan utanıyoruz ama…
görünmez olmuş canlardan biri daha. bu hale gelene kadar o direnmiş sessizce, insanlar ise kör ve sağır olmuş sadece!
genel durumu perişan, tümör açılmış kan damlıyor, vaginal kanalda da tümör var. gözlerinde de akıntı ve katarakt başlangıcı var. 
bize bir mucize daha yaşatacak Asiye. şu ana kadar yaşaması bile bir mucize…
tedavi süresi uzun olacak. önce toparlanacak, kemoterapi, operasyon zorlu bir tedavi süreci olacak.”
Uzun sürdü tedavisi ve mucize gibi bir ailesi de oldu. Gülsüm Orhon hem sponsorlarından biriydi hem de onun annesi olmak istedi. 13 Ağustos’tan beri de o ve ailesiyleydi. Her şey harika gidiyordu. (üstteki foto ilk bulunduğu hali. alttakiler ailesiyle son halleri) 
Taaa ki 2 hafta öncesine kadar. Aniden halsizleşti, iştahı kesildi. Hemen kliniğe aldırdık. İçini tümör sarmıştı. Dokunulsa hemen hayatını kaybedebilirdi. Dokunulmasın, ilaçlarla yaşayabildiği kadar yaşasın kararı verdi hekimimiz. Ama o evine tekrar dönemeden klinikte gitti. Gerçekten çok üzgünüm. Tek tesellim 5 ay da olsa bu hayatta görünür oldu, sevgi gördü, onlarca insanın iyiliğiyle yaşadı ve tüm bunları hissederek gitti. Bu dünyadan bir Asiye geçti ama öylesine geçmediğini kendi de bildi. 
Onu bize bildiren, tedavisine sponsor olan, ilanlarını paylaşarak onun hikayesinin bir parçası olan tüm iyi insanlar…başımız sağ olsun.
Bu dünyadan bir Asiye geçti.

Asiye

Yazı dolaşımı