Son zamanlarda temiz içeriği ve lezzeti ile dikkat çeken West Falafel, her canlının yaşam hakkına saygı duyulması gerektiği bilinci ile engelli patili dostlarımızın kışın üşümemesi ve daha iyi ortamlarda bakılması için #bilokmahayat projesini Yaşam Hakkına Saygı (YHS) derneği ile birlikte hayata geçiriyor.  Proje kapsamında YHS himayesinde bulunan felçli patili dostlarımız için Çatalca’da yeni bir yatakhane inşa edilecek ve felçli canlarımızın kışı sıcak bir ortamda, özel karyolalarda geçirmeleri sağlanacak.

Proje süresince West Falafel, gelirlerinin bir kısmını YSH ye aktaracak; 3 ay boyunca satin alınan her West Falafel felçli yatakhanesine bir tuğla olarak geri dönecek. Avrupa’da Vegan ve Vejetaryen tüketicilerin güven kaynağı olan V-Label Veg&Nature belgesi bulunan West Falafel, hem tüketicileri hem hayvanseverleri hem de gıda sektörünün önde gelen şeflerini sokakta yaşamaları neredeyse imkansız olan 100’den fazla patili çocuğumuza ‘bir tuğla da sen koy’ diyerek destek vermeye çağırıyor. Proje için ayrıca YHS’nin resmi hesabına da bağışta yapılabiliyor.

Himayeleri altindaki sokak hayvanlarının yeme-aşı-kısırlaştırma  gibi bütün bakımlarını üstlenen YHS’nin kurucusu Özgün Öztürk, engelli canların sokakta yaşamalarının mümkün olmadığı dile getirdi: ‘Sokak hayvanlarının bakımında ülkemizde hiçbir kurum üstüne düşeni tam anlamıyla yerine getirmiyor. Her gün sokak hayvanlarına yönelik şiddetle karşılaşıyoruz, 5199 sayılı yasa yetersiz ve maalesef engelli çocuklarımız ise bu şiddete karşı  en korumasız olanları, kendi başlarına sokaklarda yaşama şansları sıfır. Bu nedenle himayemizde bakımını üstlendiğimiz 100den fazla çocuğumuz var.’

 

West Falafel Pazarlama Direktörü Betül Demirayak: “Destek olmak sorumluluğumuz”

Her canlının yaşam hakkına saygı duyulması gerektiğini vurgulayan Marka pazarlama direktörü Betül Demirayak ‘Sürdürülebilir iyi bir yaşam felsefesi ile işimizi yapıyoruz. Bu nedenle iyi tarımla kendi yetiştirdiğimiz nohutlarımız hiçbir katkı/koruyucu kullanmadan sadece sebze ve baharatlarla taçlandırarak falafel lezzetine dönüştürüyor, hiçbir canlıya zarar vermemeye özen gösteriyoruz. Yaşadığımız dünyada her canlının iyi yaşamaya hakkı olduğuna inanıyoruz, maalesef kaynaklar doğru yerlerde kullanılamıyor, yasalarla gerekli önlemleri alamıyoruz ancak toplumda bu bilinci oluşturmamız gerekiyor. Felçli canlarımız için YHS ile çıktığımız yol, bizim için bir başlangıç olacak ve önümüzdeki süreçte farklı projeler de hayata geçireceğiz. Umarım bu bilincin yerleşmesi için ilham oluruz’ dedi.

West Falafel Hakkında:

Upper West Side Falafel Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi olarak ticari faaliyetimize 2011 yılında başladık. Hedefimiz dünya genelinde kabul görmüş Falafel köftesini (sebze köftesi) Türkiye pazarına sunarak, tamamen doğal ve sağlığa faydalı gıda anlayışını yaygınlaştırmaktır.

 

2015 yılı içerisinde tüm Avrupa’da Vegan ve Vejetaryen tüketicilerin güven kaynağı olan V-Label Veg&Nature belgesini alarak,West Falafel markasının aynı zamanda vegan bir ürün olduğunu tescillemiş oldu.  İyi yaşam felsefesi ile yoluna devam eden markanın ürünlerinde gluten, katkı veya koruyucu madde bulunmuyor.

Anavatanının Mısır olduğu rivayet edilen Falafel, nohuttan yapılan bir sebze köftesidir, içerik olarak maydanoz, soğan, sarımsak ve hafif acı sivri biber gibi taze sebzelerden ve bir baharat karışımından oluşur . Falafel’e esas özelliğini veren Arap mutfağına özgü bu baharat çeşididir ayrıca lezzet açısından kırmızı et ile yapılan köftelere benzerliğinden dolayı Orta Doğu’da köylü köftesi olarak da tabir edilir.Falafel’in hazırlanışında kullanılan baharatların, sağlık açısından faydaları bulunmaktadır, karbonhidrat ve protein açısından zengin olduğu gibi aynı zamanda doğal lif kaynağıdır.

Yaşam Hakkına Saygı Derneği Hakkında:

Yaşam Hakkına Saygı, insan dışındaki diğer canlılara sahip çıkmak amacıyla, 2006 yılında Özgün Öztürk tarafından bir web sitesi – platform olarak kuruldu.

Türkiye genelinde üstlendiği sorumluluklar ve edindiği deneyimlerle yürüdüğü yolu daha da genişleten Yaşam Hakkına Saygı, 12 Aralık 2008 tarihinde itibaren faaliyetlerini dernek olarak sürdürmektedir. YHS üyeleri için, hayvan korumacılık bir hobi değil, bir eğlence hiç değil, aksine hiç bitmeyecek bir hayat yolu. Dernek üyeleri hayvanlar aleminin tüm üyelerine, bütün insanların saygı duyduğu ve insanların onlarla uyum içinde yaşadığı bir dünya oluşturma çabası içerisindedir.  Ekip, üniversite mezunu, çalışan kişilerden oluşmaktadır.

#bilokmahayat

Yazı dolaşımı